تجاوز براي زنان سرتاسر جهان به كابوس وحشتناكي بدل شده است و اغلب آنان ناگزيرند حتي این راز و کابوس را تا لحظه مرگ پنهان نگه دارند.
مقدمه:
به توجه به آمار دولتی در كانادا، انگلستان يا زلاندنو، از هر ۴تا ۵ زن، حداقل يكنفر در طول زندگي خود، آسيب تجاوز را تجربه كرده است اینچنین آمارهایی می گوید: ۵۹% از زنان ژاپني توسط شركايشان مورد تعرض قرار گرفتهاند، اما تحقیقات غیر دولتی و آمار غیر رسمی حاكي از آن است كه ارقام ثبتشده توسط دولتها، حدود ۵۰% از موارد تجاوز را شامل می شود.
سالانه حدود ۵/۱ ميليون زن در ايالات متحده از سوي شريك جنسي خود مورد تعرض و خشونت قرار ميگيرند و “پليس نهتنها در حل اين جريان ياري نميكند كه گاه خود در قالب يك همدست و شريك جرم ظاهر ميشود.يكي از مشکلات اصلي تجاوز در اكثر جوامع اين است كه آمارها هرگز واقعي نيست. زنان مورد تجاوز قرار گرفته معمولاً به دلايل شرايط خاص هر جامعه، از اطلاعرساني به پليس خودداري ميكنند؛ هرچند كه امروزه دولتها به بسياري از زنان بزهديده ياري ميرسانند اما هنوز در بسياري از كشورهاي آسیایی و آفریقایی ، آمارهاي تجاوز بهندرت گزارش ميشود.
ترس از بهخطر افتادن آبرو، تزلزل موقعيت اجتماعي و خانوادگي، هراس از انگشتنما شدن، مراحل توهينآميز بازجويي، وحشت از كشتهشدن يا ضربوشتم توسط افراد ذكور خانواده از جمله دلايلي است كه معمولاً زنان را از ارايهي هرگونه گزارشي باز ميدارد
بنابر آمارى كه سازمان بهداشت جهانى (WHO) ارائه داده سوءاستفاده جنسى از كودكان در كنار كار اجبارى و خشونت فيزيكى عليه كودكانافزايش چشمگيرى داشته و به يكى از اصلىترين نگرانىهاى سلامت جهانى تبديل شده است.
وضعیت تجاوز جنسی در انگلیس:
تازه ترین آمار منتشره از سوی وزارت کشور انگلیس نشان می دهد که روزانه بیش از ۳۰ زن در این کشور مورد تجاوز جنسی قرار می گیرند.
بر اساس این گزارش در یک سال میلادی ۱۱ هزار و ۴۴۱ مورد تجاوز جنسی به زنان در این کشور ثبت شده است که نسبت به سال پیش بیش از ۳۰ درصد افزایش نشان می دهد.
میزان تجاوز جنسی به زنان در سال ۲۰۰۱ در انگلیس هشت هزار ۹۹۰ مورد بود. این گزارش همچنین نشان می دهد که میزان خشونت در سال گذشته میلادی ۲۷ درصد افزایش یافته و بیشتر این خشونت ها متوجه افراد خارجی بوده است.
تجاوز دسته جمعی ۵ پسر دانش آموز ۱۳ تا ۱۵ ساله به یک دختر ۱۱ ساله انگلیسی در محیط مدرسه این کشور را در بهت و حیرت فرو برد.
خبر منتشر شده مبنی بر تجاوز دسته جمعی ۵ پسر دانش آموز ۱۳ تا ۱۵ ساله به یک دختر ۱۱ ساله انگلیسی در محیط مدرسه این کشور را در بهت و حیرت فرو برد.
این دانش آموزان نوجوان حین تجاوز مبادرت به فیلم برداری از صحنه و سپس انتشار صحنه های تجاوز گروهی در سایت یوتیوب نمودند.
این فاجعه در منطقه کرویدون و در مدرسه سلسدون روی داد و پلیس با انتشار فیلم این تجاوز گروهی به دختر ۱۱ ساله در یوتیوب وارد عمل شد.
در این فیلم دو دقیقه و ۲۶ ثانیه ای دختر در محل باغچه مدرسه از سوی دانش آموزان مورد تجاوز واقع می گردد. این نوجوانان همچنین با کلمات رکیک جنسی دختر ۱۱ ساله را مورد خشونت قرار می دهند و دختر دانش آموز در میان اشک و گریه تسلیم خواسته های آنان می شود. سخنگوی گروه تحقیق اعلام کرده است که پنج دانش آموز مورد نظر بازداشت شده اند و نام دختر دانش آموز نیز مخفی خواهد ماند.
کارشناسان دسترسی آسان کودکان و نوجوانان به صحنه های جنسی موجود در اینترنت و شبکه های تلویزیونی را علت اصلی این خشونت جنسی عنوان می کنند .
یک مقام پلیس اسکاتلندیارد ضمن قید اینکه این کودکان در این سنین چگونه چنین وحشیگریهایی را انجام می دهند تعجب خود را از این واقعه اعلام کرد و اضافه نمود .مسئولان اعلام کرده اند این فیلم از یوتیوب حذف شده است.
وضعیت تجاوز جنسی در آفريقاى جنوبى :
كشور آفريقاى جنوبى در ميان كشورهايى كه نرخ بسيار بالاى سوءاستفاده جنسى از كودكان در آنها ثبت شده در ردههاى بالا قرار دارد و اينموضوع به يكى از اصلىترين بحرانهاى اين كشور تبديل شده است. بنابر تحقيقى كه سازمان بهداشت جهانى انجام داده سالانه حدود ۲۰هزار گزارش سوءاستفاده جنسى به پليس آفريقاى جنوبى مخابره مىشود كه يك پنجم آن مربوط به كودكان زير ۱۸ سال است. اين آمار طى۱۰ سال گذشته افزايش چشمگيرى داشته و البته جداى از اين آمار، تعداد بسيار زيادى سوءاستفاده جنسى از كودكان در اين كشور صورتمىگيرد كه هيچ گزارش و اطلاعاتى از آن به پليس اين كشور ارائه نمىشود.
شبكه تلويزيونى BBC آمار نگرانكنندهترى از اين بحران ارائه مىدهد، سوءاستفاده جنسى از كودكان طى دهه گذشته ۴۰۰ درصد افزايشداشته است. براساس تحقيقى كه صورت گرفته، دخترى كه در آفريقاى جنوبى به دنيا مىآيد بيشتر از آنكه احتمال به مدرسه رفتنش وجودداشته باشد احتمال دارد كه مورد سوءاستفاده جنسى قرار گيرد. معمولاً اين كودكان هم از طبقه فقير جامعه هستند.
در سال ۱۹۹۴ سالانه بيش از ۱۸ هزار سوءاستفاده جنسى از كودكان به پليس آفريقاى جنوبى گزارش مىشد كه اين آمار در سال ۲۰۰۵ به ۳۰هزار مورد افزايش يافته است.
گزارش ديگرى هم نشان مىدهد كه سالانه ۶۰ هزار مورد تجاوز جنسى در اين كشور آفريقايى صورت مىگيرد كه ۴۰ درصد آن افراد زير ۱۸سال هستند.
از سوى ديگر دانشگاه آفريقاى جنوبى هم اعلام كرده كه سالانه يك ميليون زن و كودك در اين كشور مورد تجاوز قرار مىگيرند.
سال گذشته نوزادى نه ماهه مورد تعرض شش مرد قرار گرفت كه سنشان بين ۲۴ تا ۶۶ سال بود. مادر اين نوزاد پس از تولدش او را در خيابانرها كرده بود.
دختر چهار سالهاى پس از آنكه توسط پدرش مورد تعرض قرار گرفت، جان داد.
نوزادى ۱۴ ماهه پس از آنكه توسط دو عموى خود مورد سوءاستفاده جنسى قرار گرفت، جان داد.
نوزادى هشت ماهه توسط چهار مرد مورد تعرض قرار گرفت كه يكى از آنها بعدها در دادگاه به حبس ابد محكوم شد.
اين تنها چهار نمونه از سوءاستفادههاى جنسى وحشتناكى است كه روزانه نسبت به كودكان آفريقاى جنوبى صورت مىگيرد.
اين آمار زمانى بيشتر نگرانكننده مىشود كه توجه داشته باشيم ۷۰ درصد بزرگسالان و ۸۰ درصد كودكان مبتلا به ويروس HIV دنيا درآفريقاى جنوبى زندگى مىكنند.
يكى از عواملى كه باعث افزايش سوءاستفاده جنسى از كودكان در آفريقاى جنوبى شده اين ديدگاه است كه تجاوز به كودكان باعث جلوگيرى ازايدز يا درمان آن خواهد شد. اين ديدگاه نه تنها در آفريقاى جنوبى بلكه در ديگر كشورهاى آفريقايى از جمله ليبريا هم وجود دارد. اين كشور هميكى از بالاترين آمارهاى سوءاستفاده جنسى را در ميان كشورهاى جهان دارا است. همين چند هفته پيش بود كه در ليبريا كشيشى ۶۴ سالهپسرى هشت ساله را مورد آزار جنسى قرار داده بود. اين اتفاق رسوايى بزرگى در كليساى اين كشور برپا كرد.
وضعیت تجاوز جنسی در بلژیک:
دادگستری بلژيک روزانه بطور ميانگين ۲۰ شکايت در مورد تجاوز يا خشونت جنسی بر عليه زنان دريافت ميکند. در اين ميان ۴۵ درصد از شکايتها به گونه ای نيمه کاره رها شده، پرونده بسته شده و موضوع پيگيری نميشود.
بر اساس آمار بين سال ۲۰۰۰ تا ۲۰۰۴ پليس و دادگستری بلژيک ۳۵ هزار و ۴۴۳ شکايت در زمينه ی تجاوز جنسی از زنان دريافت کرده اند. اين رقم از سال ۲۰۰۰ با ۶۶۴۲ مورد به ۷۶۶۷ مورد در سال ۲۰۰۴ رسيده که ۱۵ درصد افزايش داشته است.
در اين ميان ۱۵ هزار و ۳۶۷ مورد تجاوز جنسی و ۱۴ هزار و ۴۱۸ مورد بی ادبی و توهين جنسی در اداره یی پليس ثبت شده است. بيشترين موارد شکايتها در شهرهای بزرگ بلژيک مانند بروکسل، ليژ (Liège) و آنتورپن صورت گرفته است.
بر اساس اين گزارش دادگستری بلژيک تائيد ميکند که ۴۵.۹ درصد از شکايتها به گونه ای ناتمام مانده اند ولی وزير دادگستری در پاسخ به يکی از احزاب مخالف دولت ناکام ماند.
خانم Annelies Storms از حزب Spirit از وزير دادگستری خواسته بود که روشن کند چرا ۹۰ درصد از شکايتها در مورد تجاوز جنسی به نوجوانان پرونده ها بدون نتيجه رها شده اند؟
وزير دادگستری در پاسخ گفت که نميتواند به اين پرسش پاسخ دهد زيرا کامپيوترهای وزارتخانه ی او جرايم مربوط به کودکان (زير سن قانونی) را ثبت نميکند.
هرچند آمار تجاوز جنسی به کودکان و کودک آزاری (paedophilia) تنها ۵ درصد از جرايم جنسی را شامل ميشود ولی کارشناسان اجتماعی ميگويند که اين آمار مانند قله ای از کوه يخ هستند که از آب سر برآورده است و قسمت بسيار زيادی از اين جرايم آشکار نميشوند.
از ديگر سو پژوهشها نشان داده اند که ترس از “خشونت در روابط جنسی” بين زنان بلژيکی بالاترين درصد بين ترسها را دارد. بر اساس پژوهش های بنياد پادشاه فقيد بودووان (King Boudewijn Foundation) در ۳۴ منطقه ی گوناگون در بلژيک در زمينه ی امنيت زنان، اين نتايج بدست آمده است.
به گفته ی اقای Alex Reyn دبير اين بنياد، ترس از خشونت جنسی در بين زنان بلژيکی فراوان است و آنها در همه جا از آن گفتگو ميکنند: در نشستهای خانوادگی و حتی با کودکان خود.
بر اساس پژوهشهای اين فونداسيون، زنان بلژيکی عقيده دارند که تجاوز جنسی بدترين گونه ی جرمهاست و مجرمين در اين کشور بطور مناسب محکوم نميشوند.
وضعیت تجاوز جنسی در امریکا:
درحالیكه كارشناسان امور اجتماعی در جهان به معضل تجاوزات جنسی و خشونت علیه زنان و كودكان به عنوان مشكلی ریشه ای نگاه میكنند كه بلای جان بسیاری از كشورهای در حال توسعه و حتی توسعه یافته شده است، آمار و ارقام گزارش شده در آمریكا، بسیار نگرانكننده به نظر میرسد.
اين پديده تنها شامل كشورهاى فقير و آفريقايى نمىشود بلكه در آمريكا كه ثروتمندترين كشور دنيا است هم آمار نگران كنندهاى در اين موردوجود دارد. تازهترین گزارش آماری منتشره در امریكا در خصوص افزایش آمار تجاوزات جنسی نشان میدهد: سالانه یكهزار و ۵۰۰ كودك در آمریكا قربانی تجاوزات جنسی میشوند و این آماری است كه از كتابخانه انجمن پزشكی این كشور منتشر شده است.
همچنین هر سال، بالغ بر ۱۴۰ هزار مورد جراحت علیه كودكان در جریان تجاوزات جنسی به ثبت میرسد و در كل، سالانه رقم ۷/۱ میلیون تجاوز جنسی در سراسر آمریكا گزارش میشود.
آمار نگران كننده دیگری حاكیست از هر ۴ زن در آمریكای شمالی، یك تن، در دوران كودكی مورد تجاوز جنسی قرار گرفته است.
انجمن پزشكی آمریكا نیز در گزارش آماری خود آورده است: سالانه بیش از ۲ میلیون مورد تجاوزات جنسی علیه كودكان و نیز غفلت و مسامحه در خصوص آنها صورت میگیرد؛ اما زمانی كه پای آمار مربوط به مرگ و میر به میان میآید، ارقام نگران كنندهتر میشوند؛ چراكه سالانه یكهزار و ۱۰۰ كودك آمریكایی دلیل شدت تجاوزات جنسی جان میسپرند و این رقم ۶/۱ مرگ در هر ۱۰۰ هزار مرگ را تشكیل میدهد.
گفتنی است طبق آمار، مردان آمریكایی نیز در این زمینه آسیب جدی دیدهاند.
بر اساس مطالعات صورت گرفته، حدودا از هر ۷ مرد آمریكایی یك تن تا پیش از رسیدن به سن ۱۸ سالگی مورد تجاوز جنسی قرار میگیرد.
از سوی دیگر وزارت دادگستری آمريکا از کاهش شديد آن دسته از موارد تجاوز جنسی که به پليس گزارش می شود خبر داده است. آخرين مطالعات اين وزارتخانه حاکی از آن است که هرچند ارتکاب جرم به طور کلی در آمريکا افزايش يافته است اما موارد تجاوز جنسی نسبت به اواخر دهه ۱۹۷۰ در حدود ۸۵ درصد افت کرده است، رقمی که برخی از ناظران به آن به ديده ترديد می نگرند. گزارش وزارت دادگستری آمريکا تعداد قربانی های تجاوز جنسی را که زنان اکثريت قريب به اتفاق آنها را تشکيل می دهند، چهار نفر به ازای هر ده هزار نفر تخمين زده است. اين در حاليست که تحقیقات مشابه وزارت دادگستری در سال ۱۹۷۹ اين رقم را ۲۸ نفر اعلام کرده بود. مقامات این وزارتخانه می گویند رقم جدید نشان می دهد که موارد تجاوز جنسی گزارش شده در آمریکا نسبت به اواخر دهه ۱۹۷۰ حدود ۸۵ درصد کاهش يافته است. لين پاريش کارشناس حقوق زنان در گفتگویی با دفتر بی بی سی در واشنگتن با اشاره به دو تحول در سالهای اخیر ۸۵ درصد کاهش را درست می داند.
“آمريکا طی ۲۰ سال گذشته سياست برخورد جدی با جرائم را در پيش گرفته است و تعداد بيشتری از مجرمين برای مدت طولانی تری زندانی شده اند. اشخاصی که دست به خشونت های جنسی می زنند معمولا مرتکب جرائم ديگری هم می شوند و این افراد برای مدت بیشتری در زندان می مانند. همچنين آگاهی نسل جديد بسيار بالاتر رفته است و رسانه های گروهی در مورد خشونت های جنسی بيشتر صحبت می کنند. مردم ديگر شخص قربانی را تحقير و سرزنش نمی کنند.” با وجود تمام این تغییرات گفته می شود که هنوز تعداد قابل ملاحظه ای از قربانيان خشونت جنسی در آمریکا از مراجعه به پليس خودداری می کنند. وزارت دادگستری آمريکا تعداد اين افراد را ۶۱ درصد برآورد کرده است. مایکل کایزر کارشناس مرکز ملی قربانیان جرائم، سکوت ۶۱ درصد از قربانیان خشونت های جنسی را نگران کننده می خواند و نسبت به یافته های گزارش وزارت دادگستری آمریکا تردید دارد: “سن حدود ۳۰ درصد از اشخاصی که از آنها در تحقیقات این وزارتخانه شرکت کرده اند کمتر از ۱۹ سال است و با والدینشان زندگی می کنند و در نتیجه حتی اگر قربانی هم باشند بعید به نظر می رسد که آنرا اعلام کنند. همچنین یافته های وزارت دادگستری بر مبنای اطلاعات موجود در شهرهای بزرگ است و مناطق روستایی و مراکز کوچک دیگر را نادیده گرفته است.” آمار رسمی وزارت دادگستری شاید مورد تائید همه کارشناسان نباشد، ولی به گفته پلیس فدرال آمریکا (اف بی آی) از اواسط دهه ۱۹۸۰ موارد گزارش شده تجاوزات و خشونت های جنسی در این کشور حدود ۲۵ درصد کاهش یافته است.
همچنین دانشگاه كلرادو چندى پيش آمارى از سوءاستفاده جنسى بهخصوص در ميان كودكان اين كشور منتشر كرد.که وضعیت را از حد بحرانی بدتر نشان می دهد:
در هر دو دقيقه يك كودك در آمريكا مورد سوءاستفاده جنسى قرار مىگيرد.
يك زن از هر شش زن آمريكايى در كودكى مورد سوءاستفاده جنسى قرار گرفته است و يك مرد از هر ۳۳ مرد.
در سال ۲۰۰۵ بيش از ۲۰۰ هزار كودك و نوجوان در آمريكا مورد آزارجنسى قرار گرفتند كه ۴۴ درصد آنها نوجوانان بين سنين ۱۲ تا ۱۸ سالهستند.
در آمريكا تنها ۴۱ درصد موارد سوءاستفاده جنسى از كودكان به پليس گزارش مىشود و ۵۹ درصد اين تجاوز به پليس گزارش نمىشود.
تنها در ايالت كلرادو سالانه بيش از ۵۰ كودك در اثر سوءاستفاده جنسى جان خود را از دست مىدهند كه ۷۵ درصد آنها را كودكان زير ۴ سالتشكيل مىدهند.
سالانه حدود دو هزار كودك در ايالت كلرادو پس از سوءاستفاده جنسى به بخش مراقبتهاى ويژه مراكز درمانى منتقل مىشوند.
تجاوز جنسی به وسیله کشیش های کاتولیک آمریکا
چندی قبل اسقف کلیسای کاتولیک شهر میامی در ایالت فلوریدای آمریکا افشا کرده است که ۳۸ تن از کشیش های حوزه تحت پوشش کلیسای وی به رفتار غیر اخلاقی و آزار جنسی کودکان متهم هستند.
مدتی قبل از آن نیز کلیسای شهر بوستون افشا کرده بود گروهی از کشیش های این کلیسا به سوء رفتار جنسی متهم شده اند و سپس کلیسای بوستون پذیرفت که غرامتی بالغ بر ۹۰ میلیون دلار به قربانیان سوء رفتار کشیش های خاطی بپردازند. دست کم ۵۰۰ تن علیه کلیسای بوستون به دادگاه شکایت و درخواست غرامت کرده بودند.
همچنین «لورن هیل» خواننده زن سیاه پوست آمریکایی و یکی از مجریان برنامه موسیقی میلاد حضرت مسیح (ع) در واتیکان، سوءاستفاده جنسی از کودکان توسط برخی کشیشان کلیسای کاتولیک را به شدت مورد انتقاد قرار داد.
وی گفت: اقدام ها و عملکرد کشیشان و روحانیون در سوءاستفاده جنسی از کودکان، عملی شیطانی است.
هیل می افزاید: فساد جنسی روحانیون ضربه های روحی، روانی و فکری شدیدی را به قربانیان و خانواده های آنان وارد ساخته است.
همچنین ماجرای آزار جنسی تعدادی از زنان و دختران جوان توسط اسقف های کلیسای کاتولیک منطقه «اورنج کانتی» کالیفرنیا، این کلیسا به خاطر ۹۰ پرونده تجاوز جنسی به پرداخت ۱۰۰ میلیون دلار جریمه محکوم شد.
بنا به تصمیم دادگاه به هر یک از قربانبان مبلغی بین ۵۰ هزار تا ۴ میلیون دلار پرداخت شد. به گفته نماینده کلیسا، نیمی از این مبلغ از سوی جامعه اسقف ها و نیمی دیگر از سوی ۸ شریک بیمه کلیسا تامین می شود.
این غرامت سنگین ترین جریمه در تاریخ کلیسای کاتولیک آمریکا اعلام شده است. البته این غرامت به غیر از ۸۵ میلیون دلاری است که به ۵۵۲ تن از قربانیان تجاوزات جنسی تعلق گرفته بود. با این حساب این کلیسا تا کنون یک میلیارد دلار خسارت به اغفال شدگان و خانواده های آن ها پرداخته است. نمایندگان این کلیسا، همراه وکلا در حال بررسی پرونده های دیگری از وقوع آزار و اذیت جنسی از سوی اسقف ها هستند.
مواردی که اشاره شد، مربوط به حوزه مسایل مذهبی است. اما ماجرا به همینجا ختم نمی شود و به مسایل نظامی هم کشیده شده که خود بیانگر عمق فاجعه است. به ذکر دو نمونه توجه فرمایید.
بحران های مکرر انحراف جنسی و کودک آزاری از سوی برخی کشیشان کلیسای کشورهای مختلف به ویژه آمریکا در دو سال گذشته واتیکان را در تنگنایی سخت و معرض انتقادهای شدیدی قرار داده است.
براساس یک سنت قدیمی و دستور واتیکان که بارها مورد تاکید مجدد قرار گرفته است کشیشان و خواهران مذهبی این کلیسا به تأسی از حضرت عیسی مسیح (ع) تا پایان عمر حق ازدواج ندارند تا تمامی عمر خود را وقف خدمت به کلیسا کنند.
تجاوز جنسی در ارتش آمریکا به سربازان زن
ارتش آمریکا به دنبال شکایت دهها زن نظامی درباره سوء استفاده جنسی و تجاوز توسط هم قطاران مرد خود در منطقه خلیج فارس و دیگر مناطق جهان، با وخیم ترین اتهامات سوء استفاده جنسی طی سالیان اخیر روبرو شد.
مقامهای نظامی آمریکا گفتند که: ۱۱۲ گزارش سوء استفاده جنسی در منطقه عملیاتی ستاد مرکزی آمریکا که کشور های عراق، کویت، افغانستان را شامل می شود، طی حدود ۱۸ ماه گذشته مطرح شده است.
نیروی زمینی آمریکا ۸۶ مورد، نیروی دریایی ۱۲ مورد، نیروی هوایی ۸ مورد و تفنگداران نیروی دریایی آمریکا شش مورد را در این زمینه گزارش داده اند.
مقامهای نظامی آمریکا گفتند که این اتهامات در دست تحقیق است و برخی از آنها تاکنون به اقدامات تنبیهی منجر شده و شمار اندکی از این اتهامها نیز بی اساس بوده است.
علاوه بر این شکایتها، حدود ۲۴ زن نظامی که در پایگاه آموزشی نیروی هوایی «شفرد» در تگزاس مشغول گذراندن دوره های آموزشی بودند، سوء استفاده های جنسی مشابهی در سال ۱۳۸۱ گزارش دادند.
دانشکده افسری نیروی هوایی کلرادو نیز مبادرت به افشای بیش از ۵۰ مورد سوء استفاده و تجاوز در دهه گذشته، نمود.
این اتهامها، گسترده ترین اتهام سوء استفاده جنسی از سال ۱۳۷۰، در پایگاه دریایی «گیل هوک» و رسوایی جنسی در یک تمرین نیروی دریایی آمریکا در حدود پنچ سال قبل به شمار می رود.
«دونالد رامسفلد» وزیر دفاع آمریکا ، دستور تحقیقی در سطح بالا را درباره سوء استفاده های جنسی در عراق و کویت صادر کرده است و نیروی زمینی و نیروی دریایی آمریکا نیز تحقیقات مشابهی را آغاز کرده اند.
سناتورهای دموکرات و جمهوریخواه، ژنرالهای آمریکا را به دلیل آنچه که آن را ناتوانی ارتش برای حفاظت از نظامیان زن در برابر سوء اسفاده های جنسی، اهمال در فراهم آوردن مراقبتهای پزشکی و مشورت با قربانیان این حملات و عدم مجازات متجاوزان خواندند، شدیدا مورد سؤال قرار دادند.
برخی دادگاه های پاکستان زنان را با زنا و تجاوز مجازات می کنند
موضع پاکستان در قبال خشونت عليه زنان بارها مورد اعتراض و انتقاد بوده است. اين کشور اخيرا اجازه نداد مختار مای، زنی که سه سال پيش مورد تجاوز جنسی (ظاهرا طبق دستور شورای روستا) قرار گرفت، در کنفرانسی در همين زمينه در آمريکا شرکت کند.
مختار مای با پافشاری بر مجازات متجاوزين خود به مظهر مبارزه برای احقاق حقوق زنان در يک جامعه سنتی تبديل شده است.
چندی پيش هم رئيس جمهور پاکستان در واکنش به انتقادات بين المللی از وضعيت زنان در اين کشور و اين که خشونت عليه آنان در سطح بسيار گسترده ای صورت می گيرد، اظهاراتی مطرح کرد و از جمله گفته بود که برخی از زنان پاکستانی برای جلب نظر خارجيان و کسب ويزای پناهندگی مدعی می شوند که قربانی تجاوز جنسی بوده اند. اين اظهارات خشم بسياری از زنان پاکستان را به دنبال داشته است.
تجاوز جنسی به زنان زندانی در کابل
سازمان عفو بین الملل در مورد احتمال بدرفتاری با زندانیان در افغانستان هشدار داد
نمایندگان پارلمان افغانستان شماری از مسئولان زندان پلچرخی کابل را به تجاوز جنسی علیه زندانیان زن متهم کرده اند.
هیاتی از نمایندگان پارلمان که به تازگی از این زندان بازدید کرده می گوید چند تن از زنان در زندان پلچرخی باردار شده اند.
نمایندگان پارلمان می گویند آنها در مورد وضعیت زندانها در افغانستان نگرانند و بیم آن می رود که رفتارهای مشابهی در زندانهای ولایات نیز انجام شود.
هیات پارلمانی افغانستان می گوید در بررسی های خود دریافته که شماری از مسئولان زندان پلچرخی ابتدا به زندانیان داروهای بیهوش کننده می دهند و سپس به آنها تجاوز می کنند.
فوزیه کوفی از نمایندگان مجلس که این قربانیان را از نزدیک دیده می گوید تجاوز جنسی در مواردی با اعمال فشار و زور نیز توام بوده است.
خانم کوفی می گوید: “زنان زندانی می گویند زمانی که بیمار می شوند و تقاضای دارو می کنند از کلینیک، داروهای بیهوش کننده به آنها داده می شود و بعد مورد سوء استفاده جنسی قرار می گیرند. در بعضی موارد هم آنها به زور به (اتاق) مسئولان زندان برده می شوند و در چند مورد زنان باردار شده اند. وی گفت : تجاوز جنسی در مواردی با اعمال فشار و زور نیز توام بوده است
خانم کوفی می گوید ترس از سنت های افغانی و همچنین ترس از مسئولان زندان، شماری از این زندانیان را به سکوت واداشته از این رو دشوار است که تعداد دقیق قربانیان بدرفتاری های جنسی را مشخص کرد.
او می گوید: “تعداد زنانی که در این مورد حرف زده اند بسیار کم است و متاسفانه همه جرات نمی کنند که در این مورد حرف بزنند، چون وقتی که ما (گروه حقیقت یاب) از زندان بیرون می شویم، هیچ وسیله دفاعی برای آنان وجود ندارد.”
این نگرانی یک روز پس از آن مطرح می شود که عفو بین الملل در مورد احتمال بدرفتاری با زندانیان در افغانستان هشدار داد.
پیش از این عفو بین الملل -یک گروه بین المللی دفاع از حقوق بشر- در مورد شکنجه در زندان های افغانستان ابراز نگرانی کرده بود، اما هیات پارلمانی افغانستان می گوید وضعیت در زندان های این کشور، بسیار بدتر از آن است که در گزارش عفو بین الملل آمده است.
تجاوز جنسی در زمان جنگ ها افزایش چشم گیری می یابد:
تجاوزهاي وحشيانهي جنسي و جمعي سربازان در فجايع ويتنام، بوسني، سيرالئون و … تا سال ۱۹۹۵، هنوز جزو تفريحات جنگي بهحساب ميآمد و هيچ دادگاهي مسؤوليت رسيدگي به اين اعمال مفرح را برعهده نميگرفت.
اکنون نیز گرچه تمام دولت ها در سخن این عمل را محکوم می کنند ولی تمام ارتش های پیروز و یا اشغال گر مبادرت به تجاوز حتی بصورت دسته جمعی می نمایند.
زنان آواره در دافور سودان در معرض خطر تجاوز جنسی هستند
در يک گردهمايی مهم سازمان ملل متحد گفته شده است که ميزان تجاوز و خشونت های جنسی در زمان جنگ افزايش يافته است.
صندوق جمعيت سازمان ملل،خواستار صدور يک اعلاميه و افزايش پشتوانه مالی برای مبارزه با اين روند شده است.
صندوق جمعيت سازمان ملل می گويد در حالی که خشونت های جنسی در زمان جنگ موضوعی تازه نيست، شواهدی وجود دارد که اين اقدام عموميت بيشتری يافته است.
افزايش در روند جنگ های داخلی و درگيری های نظامی منطقه ای به اين معناست که غيرنظاميان بيش از هر زمان ديگر هدف خشونت قرار می گيرند.
زنان و کودکان آسيب پذيرند، نه فقط در جريان حملات مسلحانه، بلکه همچنين در اردوگاه های آورگان، هنگام توزيع مواد و تجهيزات امدادی و حتی پس از آن که جنگ رسما پايان يافته است.
مدير اجرائی صندوق جمعيت سازمان ملل متحد می گوید: “همه می دانند که خشونت جنسی به ويژه در زمان جنگ کار خطايی است اما برای ممانعت از آن يا حمايت از زنانی که قربانی اين جنايت شده اند، تلاش بسيار کمی می شود.”
سازمان ملل متحد در گزارشی گفت که در جنگ های بوسنی، کنگو، تيمور شرقی و هائيتی به طور سيستماتيک از تجاوز جنسی به عنوان يک سلاح جنگی استفاده شده است و اين وضعيت همچنان در دارفور سودان ادامه دارد.
بنابر آمار رسمی در رواندا، در قاره آفريقا، ۶۰ هزار زن در جنگ سال ۱۹۹۴ مورد تجاوز جنسی قرار گرفتند که دو سوم از آنها به بيماری ايدز مبتلا شده اند.
آمار تجاوز جنسی در زمان جنگ بوسنی هرزگوين به ۴۰ هزار نفر می رسد.
گفته می شود حمايت های مالی برای توسعه در برخی کشورها با خشونت جنسی توام بوده است.
دفتر مرکزی آمار فلسطينيان می گويد پس از توقف کمک های مالی اتحاديه اروپا و آمريکا به فلسطينیان ، موارد استفاده از خشونت جنسی عليه زنان در نوار غزه و کرانه باختری به طور چشمگيری افزايش يافته است.
دبيرکل سازمان ملل، در بيانيه ای گفته است که اين موضوع توسط يک نهاد بين المللی به طور جدی پيگيری خواهد شد و از کشورهای اهداکننده کمک های مالی مصرانه خواست تا “پشتيبانی لازم” را برای مقابله با اين مشکل در اختيار اين سازمان قرار دهند.
نظاميان امریکایی و عراقی و تجاوز جنسی به زنان بی پناه
ارتش امریکا و پليس عراق متهم به نقض حقوق بشر و سوءرفتار با مردم محلی هستند.
چهار سرباز عراقی به اتهام تجاوز جنسی به يک زن دستگير شده اند. این در حالی است که دولت عراق از دستگیری سربازان امریکایی که به زنان عراقی تجاوز می کنند ناتوان است
ژنرال نجم عبدالله الجبوری، فرماندار “تلعفر”، در شمال عراق، در ۲۲ فوريه سال گذشته گفت دستگير شدگان اعتراف کرده اند که مرتکب اين جرم شده اند.
اين دومين باری است که نيروهای امنيتی دولت عراق به تجاوز جنسی به يک زن متهم می شوند.
در همين حال، ارتش آمريکا مستقر در عراق می گويد سربازان این کشور که متهم به تجاوز جنسی باشند را پس از انتقال به امریکا طبق مقررات ارتش محاکمه خواهد کرد . این در حالی است که در مورد سربازان مضنون به شکنجه و تجاوز جنسی پس از بازگشت از عراق تا کنون اقدامی صورت نگرفته است.
همچنین زنی بيست ساله، در مصاحبه با شبکه قطری الجزيره گفت که پس از بازداشت توسط سه افسر پليس در پاسگاه پليس مورد تجاوز قرار گرفته است.
اما بيانيه کوتاه دولت عراق می گوید: “معاينات پزشکی نشان داده که اين زن مورد تجاوز جنسی قرار نگرفته است. نخست وزير عراق دستور داده است که اين سه مرد محترم که متهم به تجاوز شده بودند آزاد و به آنها پاداش داده شود.”
تجاوز جنسی به یک پنجم زنان اسرائیلی
یك مركز پژوهشهای اجتماعی در اسرائیل اعلام كرد در این کشور از هر پنج زن یك نفر مورد تجاوز و از هر سه زن یك نفر به شكلهای مختلف مورد آزار جنسی قرار میگیرند.
بر اساس این پژوهش۷/۲۰ درصد از زنان اسراییلی مقیم سرزمین اشغالی سال ۱۹۴۸ مورد تجاوز جنسی قرار گرفته و۳/۳۳ درصد آنان نیز به شكلهای مختلف مورد آزار جنسی قرار گرفته اند.
افیگیل مور استاد آكادمی «تل حای» در اسراییل، با انجام پژوهشی با عنوان خشونت جنسی نسبت به زنان اسراییلی و مطالعه در خصوص۲۰۰ تن از زنان یهودی بین سنین ۱۵ تا۵۰ سال، به این نتیجه رسیده است كه ۷۵ درصداز آنان ازسوی دوستان و آشنایان و یا بستگان خود مورد تجاوز قرار گرفته و ۲۵ درصد نیز قربانی تجاوزهای جنسی از سوی افراد نا آشنا بوده اند.
افیگیل مور تاكید كرده است كه آمار تجاوز جنسی و حمله جنسی به زنان در اسراییل تقریبا مانند كشورهای غربی است چنانكه در كانادا این آمار۳/۳۸ درصد و در آمریكا ۳۶ درصد است.
این پژوهشگر اسراییلی افزود: ۲/۶۱ درصد از زنان دراسراییل بر خلاف میلشان مورد تعرض جنسی قرارمی گیرند.
اتهام تجاوز جنسی علیه موشه کاتساو رییس جمهوری سابق اسرائیل
رییس جمهوری سابق اسرائیل نیز به تجاوز جنسی متهم شده بود
او با پذیرش چند اتهام سبکتر توانسته است موافقت دادستان کل این کشور برای نادیده گرفتن اتهام تجاوز به عنف را جلب کند.
دادستان کل اسرائیل، اعلام داشت که موشه کاتساو، رییس جمهوری اسرائیل، اعتراف نامه ای در مورد ارتکاب مزاحمت جنسی، عمل خلاف عفت و ایجاد مزاحمت برای یکی از شهود را امضا کرده است.
قبول اتهام های کوچکتر مانع از به جریان افتادن پرونده پیچیده اتهام تجاوز جنسی و ضرورت برگزاری محاکمه ای احتمالا بسیار طولانی خواهد شد.
آقای کاتساو در صورت محکومیت در ارتباط با اتهام تجاوز جنسی ممکن بود به مجازات زندان تا شانزده سال محکوم شود اما مجازات پیش بینی شده برای اتهامات مورد قبول او جریمه نقدی سنگین است.
دادستان کل اسرائیل: برخی اتهامات موشه کاتساو مشمول مرور زمان شده است
دادستان کل گفته بود که در هر حال برخی از اتهامات سنگین تر علیه موشه کاتساو مشمول مرور زمان شده بود و از نظر قوانین اسرائیل، قابل تعقیب نبوده است.
بعد نخستین اتهام سوء رفتار جنسی علیه موشه کاتساو چهار تن از همکاران زن او در دفتر ریاست جمهوری و وزارت جهانگردی نیز اتهامات مشابهی را مطرح کردند.
موشه کاتساو قبل از انتخاب به سمت ریاست جمهوری در کابینه اسرائیل سمت وزیر جهانگردی را برعهده داشت.
وی به اتهام تجاوز به عنف و سوء رفتار جنسی تحت تعقیب قرار گرفت.