Close Menu
    Facebook X (Twitter) Instagram
    پزشکان
    • پزشک خوب
    • مجله پزشکان
    • تناسب اندام
    • مناسبت های پزشکی
    • بیمارستان
    • تبلیغات
    • درباره ما
    Facebook Instagram Pinterest LinkedIn
    پزشکان
    خانه » شایع‌ترین بیماری ها و مشکلات زنان
    انواع بیماری ها

    شایع‌ترین بیماری ها و مشکلات زنان

    تحریریه پزشکانBy تحریریه پزشکانمی 20, 2025بدون دیدگاه7 Mins Read
    Facebook Twitter Pinterest LinkedIn Tumblr WhatsApp VKontakte Email
    Share
    Facebook Twitter LinkedIn Pinterest Email

    برخی از شرایط پزشکی وجود دارند که زنان و مردان را به طور متفاوتی تحت تاثیر قرار می‌دهند. به عنوان مثال، در حالی که دیابت در مردان شایع‌تر است، زنان اغلب با عوارض شدیدتر و خطر مرگ بیشتری مواجه می‌شوند.

    علاوه بر این، علائم بیماری‌ها ممکن است در مردان و زنان متفاوت ظاهر شود که منجر به تشخیص کمتر از حد لازم برای بیماری‌هایی مانند حملات قلبی در زنان می‌شود. مطالعات همچنین نشان می‌دهد که شایع‌ترین بیماری‌ها و مشکلات زنان در مقایسه با مردان دیرتر در زندگی تشخیص داده می‌شوند. محققان به دلایل احتمالی مانند ژنتیک، محیط، تعصبات در سیستم مراقبت‌های بهداشتی یا ترکیبی از این عوامل اشاره می‌کنند.

    این امر اهمیت تشخیص و درمان سلامت زنان را به عنوان یک تخصص مستقل، برجسته می‌کند.

    بیماری‌های شایعی که زنان با آن مواجه هستند شامل بیماری‌های قلبی، سرطان سینه، بیماری‌های دستگاه ادراری، افتادگی مثانه، تنبلی تخمدان و موارد دیگر می‌شوند. در ادامه با جزئیات بیشتری در خصوص این بیماری‌ها صحبت خواهیم کرد.

    افتادگی مثانه و رحم

    اندام‌های لگنی شامل واژن، رحم، مثانه و روده بزرگ می‌شوند. افتادگی اندام‌های لگن زمانی اتفاق می‌افتد که رباط‌ها و عضلاتی که از اندام‌های لگن پشتیبانی می‌کنند، کشیده شده و باعث شوند که این اندام‌ها به پایین بیفتند. انواع مختلفی از افتادگی اندام‌های لگن وجود دارد، از‌جمله افتادگی رحم و افتادگی مثانه و روده یا افتادگی واژن.

    شایع‌ترین بیماری ها و مشکلات زنان

    افتادگی مثانه و روده

    • افتادگی مثانه (سیستوسل) زمانی است که مثانه به دیواره جلویی واژن برآمده می‌شود.

    • افتادگی روده (رکتوسل) زمانی است که رکتوم به پشت دیواره واژن بیرون می‌زند.

    • افتادگی مثانه و روده معمولا با هم اتفاق می‌افتند، اما می‌توانند جداگانه نیز رخ دهند. این نوع افتادگی به عنوان “افتادگی واژن” نیز شناخته می‌شود، زیرا دیواره‌های واژن بیش از حد کشیده شده و به سمت ورودی واژن برآمده می‌شوند.

    درمان افتادگی مثانه با لیزر (پرولاپس)

    پرولاپس لیزر یک روش درمانی لیزری موثر، ایمن، غیرجراحی و تقریبا بدون درد برای افتادگی رحم با استفاده از لیزر است. درمان افتادگی مثانه با لیزر روش جایگزینی برای روش‌های جراحی رایج مانند استفاده از مش یا اسلینگ می‌باشد و حتی می‌تواند در زنانی که جراحی ناموفق داشته‌اند نیز مفید باشد. پرولاپس لیزیک یک روش ساده برای درمان افتادگی رحم بوده که بدون نیاز به بستری شدن و استراحت انجام می‌شود. مراحل خاص و پیچیده‌ای برای آمادگی قبل از درمان لازم ندارد و پس از درمان نیز نیازی به مسکن، آنتی‌بیوتیک یا هیچ داروی دیگری نیست.

    هزینه درمان افتادگی مثانه با لیزر

    درمان‌های لیزر زنان معمولا بسته به مشکل پزشکی واژن و لیزر مورد استفاده، برای هر جلسه درمانی هزینه متفاوتی دارند. توجه داشته باشید که هزینه‌ درمان افتادگی مثانه با لیزر با گذشت زمان تغییر می‌کند و بسته به منطقه جغرافیایی متفاوت است. معمولا برای دستیابی به نتایج مطلوب، به چندین جلسه درمانی نیاز است، اما ۴ تا ۶ جلسه درمانی با فاصله چند هفته، نتیجه مطلوب‌تری را برای بیمار به ارمغان می‌آورد.

    تنبلی تخمدان

    تنبلی تخمدان (POI) شرایطی است که وقتی تخمدان‌های شما زودتر از حد معمول از کار می‌افتند، رخ می‌دهد. تخمدان‌های شما غدد کوچکی هستند که در دو طرف رحم شما قرار دارند و در طول تخمک‌گذاری تخمک تولید و آزاد می‌کنند. تخمدان‌های شما همچنین هورمون‌های مهمی را برای قاعدگی، بارداری و سایر عملکردهای بدن تولید می‌کنند.

    تحقیقات نشان داده است که زنان مبتلا به تنبلی تخمدان می‌توانند تخمک‌گذاری متناوب داشته باشند. این بدان معناست که اگر نارسایی زودرس تخمدان داشته باشید، هنوز هم ممکن است تخمک آزاد کنید و باردار شوید. در‌واقع، حدود ۵ تا ۱۰ درصد از افرادی که نارسایی زودرس تخمدان در آن‌ها تشخیص داده می‌شود، بدون درمان ناباروری، خود به خود باردار می‌شوند. به همین دلیل، تنبلی تخمدان اغلب کاهش ذخیره تخمدانی نیز نامیده می‌شود.

    درمان تنبلی تخمدان

    پزشکان تنبلی تخمدان (POI) را به روش‌های مختلفی درمان می‌کنند. این درمان به سن، علائم و تمایل شما به بارداری بستگی دارد. درمان تنبلی تخمدان شامل موارد زیر است:

    • جایگزینی هورمون‌هایی که تخمدان‌های شما دیگر تولید نمی‌کنند.

    • درمان علائم یا عوارض جانبی POI (مانند تعریق شبانه، خشکی واژن و غیره).

    • کاهش خطر ابتلا به بیماری‌هایی که POI ایجاد می‌کند.

    • درمان بیماری‌های زمینه‌ای که علائم POI را بدتر می‌کنند.

    شایع‌ترین بیماری ها و مشکلات زنان

    درمان جایگزینی هورمون (HRT)

    پزشک در روش هورمون‌درمانی، هورمون‌هایی را که تخمدان‌های شما تولید نمی‌کنند، به بدن شما می‌دهد. روش هورمون‌درمانی ممکن است شامل مصرف استروژن باشد یا مصرف استروژن و پروژسترون به طور همزمان به شما توصیه شود. هورمون‌درمانی می‌تواند به کاهش علائم POI مانند تعریق شبانه و خشکی واژن کمک کند. همچنین خطر ابتلا به پوکی استخوان و سایر بیماری‌هایی که POI می‌تواند ایجاد کند را کاهش می‌دهد. پزشک شما ممکن است هورمون‌درمانی را به روش‌های مختلفی مانند قرص، کرم، ژل، چسب یا حلقه واژن تجویز کند.

    اگر HRT را شروع کنید، درمان را تا سنی که یائسگی طبیعی معمولا شروع می‌شود (50 تا 52 سالگی) باید ادامه دهید. در مورد مزایا و خطرات HRT با پزشک خود صحبت کنید تا مطمئن شوید که برای شما مناسب است.

    علاوه بر HRT، سایر درمان‌ها می‌توانند شامل موارد زیر باشند:

    • مصرف کلسیم و ویتامین D برای کاهش خطر پوکی استخوان

    • ورزش منظم، برای سلامت استخوان‌ها و حفظ تناسب اندام

    • بررسی گزینه‌های درمان ناباروری در صورت تمایل بارداری مجدد

    اگر نمی‌خواهید باردار شوید، حتما در مورد روش‌های پیشگیری از بارداری با پزشک خود صحبت کنید.

    معاینات پستان و غربالگری

    معاینات پستان و غربالگری سینه به معنای بررسی سینه‌های یک زن برای سرطان قبل از بروز علائم یا نشانه‌های بیماری است. پزشک متخصص می‌تواند در مورد بهترین گزینه‌های غربالگری برای شما توضیح دهد. وقتی در مورد مزایا و خطرات غربالگری به شما گفته می‌شود، با پزشک خود تصمیم می‌گیرید که آیا غربالگری برای شما مناسب است یا نه و اگر چنین است، چه زمانی باید آن را انجام دهید.

    اگرچه معاینات پستان و غربالگری سرطان سینه نمی‌تواند از این بیماری جلوگیری کند، اما می‌تواند به تشخیص زودهنگام سرطان سینه، زمانی که درمان آن آسان‌تر است، کمک مناسب‌تری باشد. با پزشک خود در مورد آزمایش‌های غربالگری سرطان سینه مناسب برای خود و زمان انجام آن‌ها صحبت کنید.

    معاینات پستان و توصیه‌های غربالگری

    متخصصان و محققین بهترین راه برای پیشگیری از بیماری‌ها را بررسی می‌کنند و توصیه‌هایی در مورد چگونگی کمک پزشکان به بیماران برای جلوگیری از بیماری‌ها یا تشخیص زودهنگام آن‌ها ارائه می‌دهند. این گروه از محققین توصیه می‌کند زنانی که ۴۰ تا ۷۴ سال سن دارند و در معرض خطر ​​ابتلا به سرطان سینه هستند، هر ۲ سال یکبار ماموگرافی انجام دهند. زنان باید مزایا و خطرات آزمایش‌های غربالگری را بسنجند. توصیه‌های غربالگری متفاوتی ممکن است برای زنانی که در معرض خطر بالاتر از حد متوسط ​​هستند، استفاده شود.

    انواع آزمایش‌ها

    انواع آزمایشات و تست‌ها برای معاینات پستان و غربالگری به صورت کلی به شرح ذیل می‌باشند:

    ماموگرافی

    ماموگرافی، عکس‌برداری با اشعه ایکس از سینه است. برای بسیاری از زنان، ماموگرافی بهترین راه برای تشخیص زودهنگام سرطان سینه می‌باشد. ماموگرافی می‌تواند سرطان را قبل از اینکه به اندازه‌ای بزرگ شود که بتوان آن را لمس کرد یا عوارضی ایجاد کند، تشخیص دهد. انجام ماموگرافی منظم می‌تواند خطر مرگ ناشی از سرطان سینه را کاهش دهد. در حال حاضر، ماموگرافی بهترین راه برای تشخیص سرطان سینه برای اکثر زنانی است که در سن غربالگری هستند.

    شایع‌ترین بیماری ها و مشکلات زنان

    تصویربرداری مغناطیسی پستان (MRI)

    متخصصین در ام‌آر‌آی سینه از آهنربا و امواج رادیویی برای گرفتن عکس از سینه استفاده می‌کنند. ام‌آر‌آی سینه به همراه ماموگرافی برای غربالگری زنانی که در معرض خطر بالای ابتلا به سرطان سینه هستند، استفاده می‌شود. از آنجا که ام‌آر‌آی سینه حتی در صورت عدم وجود سرطان ممکن است غیر‌طبیعی به نظر برسد، برای زنانی که در معرض خطر متوسط ​​هستند، استفاده نمی‌شود.

    سایر آزمایشات برای غربالگری که به صورت سنتی‌تر هستند به شرح ذیل می‌باشند:

    • معاینه بالینی پستان: معاینه بالینی پستان، معاینه‌ای است که توسط پزشک یا پرستار انجام می‌شود و پزشک با استفاده از دستان خود، وجود توده یا سایر تغییرات را حس می‌کند.

    • خودآزمایی پستان: آشنایی با ظاهر و حس پستان‌هایتان می‌تواند به شما در تشخیص علائمی مانند توده، درد یا تغییرات اندازه که ممکن است نگران‌کننده باشند، کمک کند. این موارد می‌تواند شامل تغییراتی باشد که در طول خودآزمایی پستان مشاهده می‌شود. شما باید هرگونه تغییری را که متوجه می‌شوید به پزشک خود گزارش دهید.

    انجام معاینه بالینی سینه یا خودآزمایی سینه، خطر مرگ ناشی از سرطان سینه را کاهش نمی‌دهد.

    Share. Facebook Twitter Pinterest LinkedIn Tumblr WhatsApp Email
    Previous Articleمقایسه تخصصی آنگل و توربین دندانپزشکی و تحلیل ساختاری، عملکردی و بالینی
    Next Article بهترین روش های لاغری موضعی کدامند؟ معرفی 4 روش ساده و سریع!
    تحریریه پزشکان

    Leave A Reply Cancel Reply

    مقالات جدید

    تزریق SVF به زانو؛ تجربه زندگی بدون درد زانو

    ژوئن 10, 2025

    پیوِن، پلتفرم تخصصی سلامت و تغذیه راه اندازی شد

    ژوئن 9, 2025

    بهترین آمپول لاغری چیست و چرا؟

    ژوئن 3, 2025

    بهترین روش های لاغری موضعی کدامند؟ معرفی 4 روش ساده و سریع!

    می 25, 2025

    شایع‌ترین بیماری ها و مشکلات زنان

    می 20, 2025

    مقایسه تخصصی آنگل و توربین دندانپزشکی و تحلیل ساختاری، عملکردی و بالینی

    می 19, 2025

    با حفظ سلامت روده از بیماریهای گوارشی جلوگیری کنید

    می 13, 2025

    لاغری شکم و پهلو: راهنمای جامع و یکتای پزشکی

    می 4, 2025

    بهترین مرکز کاردرمانی

    می 4, 2025

    با روش جدید ستاره‌ها لاغر شو!

    می 4, 2025
    درباره پزشکان
    درباره پزشکان

    سایت پزشکان به آدرس pezeshkan.org یک پلتفرم نوبت دهی و ویزیت آنلاین است که با هدف تسهیل فرآیند درمان بیماران و دسترسی راحت به پزشکان متخصص ایرانی در هر جای دنیا در بهمن 1402 راه اندازی شد.

    تماس با پشتیبانی سایت
    تلفن: 09109509109
    ایمیل: Hi@pezeshkan.org
    کلیه حقوق این سایت برای مجله پزشکان محلوظ است.
    • پزشکان ایلام
    • اچ پی وی
    • بلیچینگ دندان
    • تزریق بوتاکس
    • فیزیوتراپی
    • متخصص خواب
    • دیابت
    • بهترین دندانپزشک ایلام

    Type above and press Enter to search. Press Esc to cancel.